2012. december 19., szerda

Gyömbérs-narancsos keksz

Még egy ropogtatni való advent utolsó hétre, pikk-pakk összedobható illatos, fűszeres kekszecske telis-tele kandírozott narancshéjjal.


Hozzávalók:
10 dkg margarin,
10 dkg porcukor,
25 dkg liszt,
1 tk. sütőpor,
1 db tojás,
10 dkg kandírozott narancshéj,
1 mk. gyömbér

A margarint habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a tojást, lisztet, sütőport, végül a felkockázott kandírozott narancshéjat és a gyömbért. A tésztát összegyúrjuk, hengert formázunk belőle és 1 órára hűtőbe tesszük.
A tésztahengert felszeleteljük, szilikonos sütőlapra tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések: