2012. október 16., kedd

Körtés-kardamomos gyümölcskenyér

Megint egy körtés recept, azért mert imádjuk és nem utolsó sorban szezonja van. Csak úgy magában is hatalmas mennyiséget elpusztítunk, de én próbálom más formában is az asztalra varázsolni. Ezt a gyümölcskenyeret a zamatos körtén kívül a pikáns kardamom teszi különlegessé.

Hozzávalók:
20 dkg vaj,
10 dkg cukor,
10 dkg nádcukor,
2 db tojás,
20 dkg liszt,
fél csomag sütőpor,
1 tk. vanília aroma,
1 tk. kardamom,
3-4 db körte.

A vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd belekeverjük a tojásokat, a vaníliát, és a kardamomot. Végül mehet bele a liszt és a sütőpor. A körtéket meghámozzuk, felkockázzuk és óvatosan a tésztába forgatjuk. Egy gyümölcskenyér formát kivajazunk, lisztezzük és belesimítjuk a tésztát.
A sütőt 170 fokra előmelegítjük és kb. 1 óráig sütjük a gyümölcskenyeret. A formában hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések: