2011. július 7., csütörtök

Katica torta

Hát íme a már említett Katica torta, ami a gyerek bulira készült. A buli jól sikerült, a torta nagyon tetszett és ízlett a társaságnak. Sajnos egész nap ömlött az eső, így a fotók elég sötétek lettek. A torta receptjét Receptelőnél találtam, és igazítottam a lehetőségeimhez.

Hozzávalók a tésztához:
6 tojásos piskóta

Hozzávalók a vaníliakrémhez:
1 cs. vanília pudingpor,
4 dl tej,
1 cs. zselatin fix,
2 dl habtejszín,
5 ek. cukor,
5 dkg vaj.

Hozzávalók a díszítéshez:
1 db tojásfehérje,
15 dkg porcukor,
fél citrom leve,
1 doboz Smarties,
2 szál ropi,
1-2 kocka étcsoki megolvasztva,
2 szem zselés cukorka,
1-2 ek. ganache krém.


A piskótát a szokott módon elkészítjük. A kihűlt torta lapot kettőbe vágjuk. A felső részből kialakítjuk a katica formát. A fejhez félkör formában levágjuk a tetejét, majd a maradék részt hosszában félbevágjuk, ezek lesznek a szárnyak.

A krémhez a pudingot a szokott módon elkészítjük, belekeverjük a margarint, és hűlni hagyjuk. A tejszínt a zselatin fix segítségével kemény habbá verjük, majd óvatosan összekeverjük a kihűlt pudinggal. A torta alsó lapját megkenjük a krémmel, majd ráhelyezzük a katica fejét, és kis rést hagyva köztük a szárnyakat. A tortát kívülről is megkenjük a krémmel.

Elkészítjük a cukormázat. A tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd mehet bele a porcukor és a citromlé. 8-10 percen keresztül türelmesen mixeljük. A cukormázzal bevonjuk a katica fejét, a szárnyakat és a torta oldalát. Óvatosan a cukormázba nyomjuk a két darab zselés cukorkát a katica szemének, és a szárnyakon elrendezzük a Smaritis darabokat. A ropikat olvasztott csokiba mártjuk, és miután megdermedt, a katica fejébe szúrjuk, mint szarvacskák funkcionálnak. Végül a habzsákba töltött ganache krémmel megrajzoljuk a katica száját (én a fej köré is húztam egy csíkot).






4 megjegyzés:

Anazar írta...

Bájos!! Nem csoda, hogy tetszett a gyerekeknek :-)

Eszter írta...

Nagyon aranyos lett! :-)
Köszönöm, hogy megemlítettél! ;-)

családi tűzhely írta...

Anazar, köszi:)

Eszter, ez csak természetes.

Ditta tortái írta...

Aranyos lett nagyon a kisfiadnak nagyon boldog születésnapot!:-)