Már készült nálam korábban is padlizsánkrém, egy gazdagabb, teltebb ízvilágú kence. Ez most egy egyszerűbb, olcsóbb és gyorsabb változat, de azért ez is finom:)
Hozzávalók:
2 db padlizsán,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 kk. magos mustár,
só, bors.
2 db padlizsán,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 kk. magos mustár,
só, bors.
A padlizsánokat villával megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben - időnként megforgatva - megsütjük. Ha kihűltek ketté vágjuk őket és kikaparjuk a belsejüket. Az apróra vágott vöröshagymát, a péppé zúzott fokhagymát, a mustárt a padlizsánhoz adjuk, sózzuk, borsozzuk és botmixer segítségével krémesítjük.