Papp Emese csodás receptje alapján készült a hétvégén ez a sütemény. Van benne minden földi jó, marcipán és mogyoró. Nem éppen könnyű desszert, de nagyon jól esett ebben a minuszos márciusban. A marcipánt nagyon kinyújtottam, így elég vékonyka lett ez a réteg, legközelebb vastagabbra hagyom.
Hozzávalók:
Méréshez a kefires poharat használtam.
2 pohár liszt,
1 pohár cukor,
1 pohár kefir,
fél pohár olaj,
2 egész tojás,
1 csomag sütőpor,
1 üveg mogyorókrém,
40 dkg marcipán,
díszítéshez mogyoró.
A lisztet, a cukorral, a kefirrel, az olajjal, a sütőporral és a tojásokkal simára keverjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és ebbe öntjük a tészta masszáját. 180 fokra előmelegített sütőben szép világos barnára sütjük. Ha kihűlt két téglalapba vágjuk.
Az alsó lapot megkenjük mogyorókrémmel, rárakjuk a porcukorral szórt deszkán kinyújtott marcipánt, erre ismét mogyorókrémet kenünk, és rátesszük a másik tésztalapot. A tetjét is megkenjük mogyorókrémmel, megszórjuk a durvára vágott mogyoróval, majd pár órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a tészta megpuhuljon.