![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiGSmm_uKOXUgKVOvCEtIEnPBnMS22YPVl1qNTavPtIuhLbWknpElnuDhiUaee2L7SIoi5_-rdrLNDfqM9pxoDbO4pP2sUNJTdm8RJ3t13dU2r2KpstDo9tknZapTONHEUBsLgq_z3fx1me/s280/K%25C3%25A9p+066.jpg)
A HVG Ízek és
Kultúrák sorozatának Mexikóról szóló részében találtam ezt a kitűnő receptet. Citromos
halszeletek egy sűrű,
csípős paradicsomos,
olajbogyós, hagymás mártásban. Egyszerűen mennyei, és nem utolsó sorban diétás étel ebben a böjti időszakban!
Hozzávalók:80 dkg fehér húsú tengeri hal (nálam most
pangasius filé),
1 db vöröshagyma,
2 doboz hámozott
paradicsom konzerv,
5 dkg olajbogyó,
2
ek. kapribogyó,
3 db
csilipaprika,
1 db citrom,
1
mk. cukor,
só, bors,
1 nagy csokor
petrezselyem.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és a vékonyan felszeletelt hagymát megpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a paradicsom konzervet, és 10 percig együtt pirítjuk őket. A félbe vágott olajbogyót, a kapribogyókat és a felszeletelt csilipaprikát a mártáshoz keverjük. További 10 percig főzzük a mártást, hogy besűrűsödjön. Végül sóval, borssal és egy kevés cukorral ízesítjük, majd félre tesszük.
A halszeleket sózzuk, borsozzuk, és alaposan meglocsoljuk citromlével. Újra a mártás alá gyújtunk, amikor forrni kezd beletesszük a halszeleteket, és felöntjük annyi vízzel, hogy a mártás ne legyen túl sűrű. Lassú tűzön kb. 15 percig főzzük, míg a hal megpuhul. Felaprított petrezselyemmel bőven megszórva, forrón tálaljuk.