Hozzávalók:
1 csomag spagetti tészta,
1-2 db nagyobb paprika,
30 dkg cukkini,
fél kiló paradicsom,
4-5 gerezd fokhagyma,
10-15 szem olajbogyó,
egy nagy marék petrezselyemzöld,
só, bors, bazsalikom, kakukkfű ízlés szerint,
1 dl oalívaolaj.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
A héten kisfiam ovis csoportja kirándulni ment. A csigakertbe sétáltak el egy délelőtt. A hátizsákba hamuban sült pogácsa helyett került ez a keksz, hogy a hosszú utat kibírja, és éhen ne haljon a lelkem:)
Hozzávalók:
15 dkg zabpehely,
10 dkg liszt,
15 dkg margarin,
12 dkg cukor,
1 tojás,
10 dkg mazsola,
1 csipet só,
1/2 tk. fahéj,
1/2 tk. szódabikarbóna.
A cukrot a margarinnal és a tojással habosra kevertem, majd hozzáadtam a lisztet, zabpelyhet, szódabikarbónát, sót és a fahéjat. Végül beleszórtam a mazsolát és jól összedolgoztam a masszát. Sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat raktam egymástól kellő távolságra, mert sülés közben megnőnek. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt kész. Amikor kivettem még kicsit puha volt, de ahogy hűl, úgy keményedik.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
20 dkg fetasajt,
fél pohár tejföl,
1 gerezd péppé zúzott fokhagyma,
1 marék kapor apróra vágva.
A hozzávalókat alaposan összedolgozom, hogy finom, krémes kencét kapjak és már kenhetem is kenyérre, vagy használhatom mártogatósnak friss, ropogós zöldség rudak mellé, de el tudom képzelni csirkemell töltelékeként is. Sózni semmiképpen nem szabad, mert a feta már elég sós. Mennyei tavaszi eledel:)
Hozzávalók:
Hozzávalók:
1 kg burgonya,
1,5-2 dl olivaolaj,
fél citrom leve,
1 ek. mustár,
só, bors, origánó, bazsalikom ízlés szerint (nekem bőven).
A burgonyát hasábokra vágtam. A többi hozzávalót jól összekevertem, ráöntöttem a burgonya darabokra és alaposan összeforgattam. Kibéleltem egy tepsit sütőpapírral és szép sorban ráhelyeztem a krumplikat. 220 fokos sütőben kb. 1 óra alatt többször átforgatva készre sütöttem. Kívül ropogós, belül finom puha.