Megjelent a
T.bálint Könyvkiadó gondozásában végre magyar nyelven is
Michel Roux:
Tésztavarázs című könyve. A világhírű
mesterszakács, aki egyébként - több más díj mellett - 3
Michelin csillag boldog tulajdonosa, a
tésztakészítés művészetébe vezeti be az érdeklődőket, amiről igen sokat tud, hiszen már 14 évesen egy párizsi mester
felügyelete alatt ismerkedett meg az alapokkal, és a tészta készítés
fortélyaival.
A könyv fejezetekben taglalja a különböző tésztafajtákat (édeseket és sósakat egyaránt). Először lépésenként bemutatja a mester, gyönyörű fázis fotókkal kísérve, az alaptészta (pl: linzertészta, brióstészta, égetett tészta, pizzatészta stb.) elkészítési módját. Ezután minden fejezetben konkrét receptek jönnek, közöttük több klasszikus pl: cseresznyés clafoutis, tart tatin,croissant, pizza margarita stb.
Számos recept felkeltette az érdeklődésemet, és első körben - a fiúk kívánságára - a mini sablé variációkat és pizzatésztát fogom kipróbálni.
Tökéletes karácsonyi ajándék lehet ez a gyönyörű kiadvány a gasztronómia iránt érdeklődőknek, tésztaörülteknek pedig egyenesen kötelező darab.