2010. szeptember 29., szerda
Segítsüti átadás, avagy Schaffer csomagja
2010. szeptember 26., vasárnap
Ajvár, avagy egy rabszolga munka története
Az ajvárt eddig mindig készen kaptuk. Férjem szülei elkészítették, mi haza szállítottuk és egész évben volt mihez nyúlni. Ha elfogyott és a boltban kényszerültünk 1-1 üveget vásárolni, az mindig csalódás volt, mert meg sem közelítette a házi ízeket.
2010. szeptember 22., szerda
Kreatív díj
- Legszebb szülinapi ajándékom a kisfiam volt. Mindketten július 6-án születtünk 31 év különbséggel
- Imádom a tengert. Év közben sok mindenről hajlandó vagyok lemondani egy tengerparti nyaralás érdekében
- Rendmániás vagyok. Nem szeretem, ha zavarosak a dolgok körülöttem.
- Nagy Agatha Christi rajongó vagyok. Inkább olvasni szeretem a krimijeit, a filmváltozatok sokszor csalódást okoztak.
- Nagyon szeretnék eljutni Rómába. Remélem egyszer sikerülni fog, hisz minden út Rómába vezet.
- Lassan barátkozó típus vagyok és kevés embert engedek magamhoz igazán közel.
- Nagyon szeretek olvasni. Erre a kisfiam születése óta nem sok időm van, de leszek én még nyugdíjas:)
Rettentően nehéz választani a sok kreatív gasztroblogger közül,és már sokan meg is kapták ezt a díjat, ezért én nagy szeretettel átadom mindazoknak, akik még nem árultak el titkokat magukról, és kedvet éreznek hozzá:)
Kis fügés lepénykék
Hozzávalók:
2010. szeptember 21., kedd
Vége a licitnek!
Fantasztikus eredménnyel tegnap éjfélkor lezárult a Segítsüti licit. A 27 gasztroblogger süteménye - Limara sütijére az AXA csoport által felajánlott 2.000.000 Ft-os csúcs licittel - 2.779.078 Ft-ért kelt el.
2010. szeptember 20., hétfő
Ma éjfélig lehet licitálni!
Ma 23:59-ig lehet licitálni a Segítsüti akcióban felajánlott sütikre, többek között az én fügés-csokis aprósütimre.
2010. szeptember 19., vasárnap
Olajbogyós padlizsánkrém
Hozzávalók:
1 nagyobb padlizsán,
2 gerezd fokhagyma,
1 kisebb fej vöröshagyma,
1-1 piros, illetve sárga húsú paprika,
10 dkg olajbogyó,
3-4 ek. citromlé,
2 ek. sűrített paradicsom,
1 doboz joghurt (lehetőleg jó sűrű fajta),
só, bors
1 csokor petrezselyem,
olívaolaj.
2010. szeptember 17., péntek
Az én Segítsütim: Fügés-csokis aprósüti
Fügés-csokis aprósüti
Hozzávalók:
20 dkg liszt,
8 dkg nádcukor,
1 tojás,
1 csipet só,
10 dkg hideg vaj,
15 dkg aszalt füge,
8 dkg étcsokoládé.
2010. szeptember 16., csütörtök
Holnap indul a licit!
2010. szeptember 14., kedd
Lepénykenyér
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt,
3 dl víz,
50 ml olívaolaj,
1 ek. só,
3 dkg élesztő.
Hozzávalók a feltéthez:
1 dl olívaolaj,
fél kk só,
2-3 gerezd fokhagyma,
friss vagy szárított zöldfűszerek (jelen esetben petrezselyem, rozmaring, bazsalikom, oregánó),
paradicsom,
olajbogyó,
füstölt szalonna.
2010. szeptember 12., vasárnap
XXXVII. VKF Gombás-cukkinis tészta
A cukkinit, gombát megtisztítjuk és feldaraboljuk. Egy nagyobb serpenyőben olajat forrósítunk rádobjuk a gombát és a cukkinit és 5 percig erős lángon pirítjuk. Hozzáadjuk a péppé zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük kakukkfűvel, és a lángot lejjebb véve 15-20 perc alatt megpároljuk. Ha megpuhultak a zöldségek felöntjük tejszínnel és ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. Végül belekeverjük a felaprított petrezselymet. Egyet forralunk rajta és már kész is.Amíg készül a szósz, a fussilit forró, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és a szósszal tálaljuk.
2010. szeptember 10., péntek
Segítsüti 2010 ősz
2010. szeptember 7., kedd
Gyors szilvalekvár
Hozzávalók:
1,2 kg szilva,
10 dkg étcsokoládé,
50 dkg cukor,
1 tasak Dzsemfix 3:1.
A szilvákat alaposan megmossuk, kimagozzuk és aprító géppel felaprítjuk. Egy lábosba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a dzsemfixet, és feltesszük főni. Megvárjuk amíg felforr, és állandó keverés mellett még további 5 percig főzzük. Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, belekeverjük a lekvárba. A masszát üvegekbe töltjük és rácsavarjuk a tetejét. Az üvegetket minimun 5 percre fejtetőre állítjuk, és már mehetnek is a kamrába.
Közönségszavazás a Gasztrotipp receptversenyén
2010. szeptember 3., péntek
Egyszerű szilvás süti
Cukkini fasírt feta szósszal
Hozzávalók a fasírthoz:
1 közepes cukkini,
1 gerezd fokhagyma,
1 tojás,
2-3 ek. liszt,
só, bors.
Hozzávalók a szószhoz:
25 dkg feta sajt,
3 dl tejföl,
fél citrom leve,
2 gerezd fokhagyma,
4 ek. olivaolaj,
bors,
1 csokor petrezselyem.