![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhb2za-IYroJ5-3yLl7cTKdw2iNdDiC5LIKEaJmUebu0aKJwKrqxbwzXIfBJhVi1s_qI-t4IfMBjkdXAweT8gZYtVJ1ey60dWWsybH0RXIYVZW56GgnFaLn2KIjHxQTdsD-57H7H_H-hoQW/s400/K%25C3%25A9p+021.jpg)
Hozzávalók:
50 dkg csirke- vagy pulykamell,
1 doboz csemegekukorica konzerv,
3 dl tejszín,
1 ek. méz,
2 ek. ajvár (ha nincsen, 2-3 tk. gulyáskrém, vagy pirosarany)
só, bors,
50 dkg fussili tészta.
A húst felkockázzuk, kevés olajon hirtelen átpirítjuk. Rácsorgatjuk a mézet, hozzáadjuk az ajvárt, sózzuk, borsozzuk. Ha szükséges felöntjük egy kevés vízzel és lefedve pároljuk. Amikor majdnem megpuhult a hús, hozzáöntjük a kukoricát és a tejszínt, és addig főzzük, amíg a ragu besűrűsödik. A kifőtt tésztával tálaljuk.
50 dkg csirke- vagy pulykamell,
1 doboz csemegekukorica konzerv,
3 dl tejszín,
1 ek. méz,
2 ek. ajvár (ha nincsen, 2-3 tk. gulyáskrém, vagy pirosarany)
só, bors,
50 dkg fussili tészta.
A húst felkockázzuk, kevés olajon hirtelen átpirítjuk. Rácsorgatjuk a mézet, hozzáadjuk az ajvárt, sózzuk, borsozzuk. Ha szükséges felöntjük egy kevés vízzel és lefedve pároljuk. Amikor majdnem megpuhult a hús, hozzáöntjük a kukoricát és a tejszínt, és addig főzzük, amíg a ragu besűrűsödik. A kifőtt tésztával tálaljuk.
8 megjegyzés:
Én is szoktam hasonlót készíteni. Nálunk a kukorica nagy kedvenc. Nem tudtam, hogy Modenai ragunak hívják. Nagyon finom és nagyon vonzó a képen is...
Nagyon finom lehet
Guszta nagyon,nyami:-)
Nagyon guszta, fincsi recept. Én is szeretem az ilyen tésztás ételeket, el is viszem a receptet, köszönet érte.:)
Jól hangzik!
Horimarika, én sem tudom, miért modenai a neve, de hívják bármiképp, nagyon finom.
Bianka, tényleg az:)
Ditta, köszönöm.
Gizi, jó szívvel ajánlom.
Ildy, köszi.
Én sem ismertem a modenai ragut-de vittem, mert a kukoricás dolgok nagyon mennek nálunk-köszi!
Trinity, remélem, ízleni fog:)
Megjegyzés küldése