2011. január 20., csütörtök

Modenai ragu fusilli tésztával

Először modenai spagetti néven találkoztunk ezzel az étellel a testvéremnél, de mivel a gyerek kedvence a fussili tészta, én ezzel szoktam tálalni. Férjem nagy-nagy kedvence ez a ragu, kisfiunk pedig odavan mindenért, amiben kukorica van. Én igaz jobban szeretem a light-osabb tésztaszószokat (főleg, ha paradicsomos), de hát a fiúk kedvére is tenni kell néha:)

Hozzávalók:
50 dkg csirke- vagy pulykamell,
1 doboz csemegekukorica konzerv,
3 dl tejszín,
1 ek. méz,
2 ek. ajvár (ha nincsen, 2-3 tk. gulyáskrém, vagy pirosarany)
só, bors,
50 dkg fussili tészta.

A húst felkockázzuk, kevés olajon hirtelen átpirítjuk. Rácsorgatjuk a mézet, hozzáadjuk az ajvárt, sózzuk, borsozzuk. Ha szükséges felöntjük egy kevés vízzel és lefedve pároljuk. Amikor majdnem megpuhult a hús, hozzáöntjük a kukoricát és a tejszínt, és addig főzzük, amíg a ragu besűrűsödik. A kifőtt tésztával tálaljuk.

8 megjegyzés:

  1. Én is szoktam hasonlót készíteni. Nálunk a kukorica nagy kedvenc. Nem tudtam, hogy Modenai ragunak hívják. Nagyon finom és nagyon vonzó a képen is...

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta, fincsi recept. Én is szeretem az ilyen tésztás ételeket, el is viszem a receptet, köszönet érte.:)

    VálaszTörlés
  3. Horimarika, én sem tudom, miért modenai a neve, de hívják bármiképp, nagyon finom.

    Bianka, tényleg az:)

    Ditta, köszönöm.

    Gizi, jó szívvel ajánlom.

    Ildy, köszi.

    VálaszTörlés
  4. Én sem ismertem a modenai ragut-de vittem, mert a kukoricás dolgok nagyon mennek nálunk-köszi!

    VálaszTörlés