![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjl9o3CKRRhgIGiRFFCZgYEiHZbrtBlb9NJIqD3RiFaQ-N2_BQg65-S6A7VUHFDkFV3EjVHyhzvr4MHvzf2U5wA_NPW5evij3CMu-2HDqPoyWr5OFmr0dkc9BjzmQsBfIc5P8Q13W83o6oQ/s400/K%C3%A9p+338.jpg)
Csokis keksz receptből nagyon sok forog közkézen, illetve közszájon, többet mi is kipróbáltunk. Nekünk ez az egyik nagy kedvencünk, ez ízlett a legjobban. Tömény csokis élvezet, a tésztában megbújó kis csoki darabok a mennybe repítenek.
Hozzávalók:
25 dkg Ráma margarin,
20 dkg cukor (lehetőleg nádcukor),
1 csipet só,
25 dkg. liszt,
5 dkg kakaópor,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
20 dkg tejcsokoládé,
10 dkg étcsokoládé.
Az apróra tört tejcsokit gőz fölött felolvasztom, és hagyom kihűlni. A puha margarint a cukorral simára keverem. Hozzáadom az olvadt csokit, majd a szódabirkarbonátot, sót és a lisztet, végül az apró darabokra vágott étcsokoládét. Az masszát jól összedolgozom. Sütőpapírral bélelt tepsire a tésztából egy-egy teáskanálnyi adagot rakok egymástól kb. 2-3 cm távolságra. 175 fokos előmelegített sütőben kb. 10-12 percig sütöm a kekszeket.
3 megjegyzés:
Nekem való :-)))
Imádjuk, finom jó csokis. Csodás
Lányok! Nyissátok ki az ablakot, fénypostán küldök pár darabot.
Megjegyzés küldése