![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjjwIoMSP-FDNMV405md2656XvpyraszEBqqEvO1Efa_YH_DRvACUD991ZSauMLY7mz8o8gWhesKw4wogmeBq12-Dfr77EQvWEgLnNvjq2Txu9-jT9zWirJm__oAYJg4l0KENJzKOMtLnJu/s400/K%25C3%25A9p+105.jpg)
Hozzávalók:
2 db tojás,
8 dkg cukor,
6 dkg liszt,
1 tk. sütőpor,
7 dkg mák,
2,5 dl habtejszín,
1 csomag vaníliáscukor,
4-5 ek. sárgabarack lekvár,
20 dkg marcipán,
porcukor,
cukortojások a díszítéshez.
A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük. A tojássárgájákat a cukorral és 2-3 ek. vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a mákot, végül beleforgatjuk a tojáshabot. Kivajazott, lisztezett 18 cm-es tortaformába öntjük a tésztát, és 175 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A kihűlt tortát két lapba vágjuk, és az alsó lapot megkenjük a baracklekvárral. A tejszínből és a vaníliás cukorból kemény habot verünk. A hab felét rákenjük a lekváros lapra, majd ráhelyezzük a felső tortalapot és a maradék habbal bevonjuk a tortát. Minimum 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A marcipán masszát porcukorral bőven megszórt deszkán kerek lappá nyújtjuk, és a tortára borítjuk. A marcipánt finoman a tortára nyomkodjuk, a túllógó részeket levárjuk (és gyorsan bekapjuk). A tortát egy éjszakára hűtőbe tesszük. Cukortojásokkal díszítve tálaljuk.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQ6KKYXwPg3pi9eNDtk4Uy8Dj3pPznwdhyApBD7eSHPWQFUvDEXt9HIxkif0hWVqWAem_S_i5_2yeBK4F_23JcjSSLF6yMBlPKzA8Ecm-hHG7T5__goNZ2e7IIDAnhfLhVfo8Kw8UM7NCc/s400/K%25C3%25A9p+113.jpg)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése