![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh5JtDFWg5FhsmcmNRf6ZbIMwsu2AvoCpYAv2W39Ctr2mP9B0O-bVb-EFtktToW8GmaenFh_HFqi0lyFxPlR83XtELyil1vZXLShWdTk1kkSgIi-jj-K-QKtlhSpRZYPP76X0O8-pUzt7cw/s400/K%25C3%25A9p+592.jpg)
Egy nyár búcsúztató, könnyű tészta étel. Édes paradicsom, roppanó padlizsán és sós feta sajt a forró nyári napokat, kellemes lagymeleg estéket idézi.
Hozzávalók:
2 doboz hámozott paradicsom konzerv,
1 nagyobb padlizsán,
3 gerezd fokhagyma,
10 dkg feta,
2 kk. oregánó,
só, bors,
egy csomag fusilli tészta (vagy bármi más tésztaféle).
A péppé zúzott fokhagymát kevés olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a kézzel összenyomkodott paradicsom konzerveket. Sózzuk, borsozzuk, oregánóval ízesítjük. Addig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik. Közben a felkockázott padlizsánt kevés olajon egy forró serpenyőben megpirítjuk, majd beleöntjük a paradicsomszószba.
A kifőtt tésztát összeforgatjuk a padlizsános paradicsomszósszal, és feta sajtot morzsolunk a tetejére.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgLUO5uZKJ6OEAI1rscGabQhaMTZ4wxPBAUPF4TEEHOahV3ptkk6UVkcnZ-m1AuTaEYnoqTT36_XwRsuduCEjkZvyd3PESG-IYyADZwXG23YLqgiS4_yYg22VpDVoRxHt_T0sOXK8_VR9qK/s400/K%25C3%25A9p+590.jpg)
2 megjegyzés:
Imádom, én is gyakran készítek ilyesmit.
Kati, nem csodálom, hogy ti is szeretitek, nagyon finom étel:)
Megjegyzés küldése