![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEippaaG02aVACmfDCMMaTIpcp41uMFa88jZzT2w4bO6AAR5urNEV8vdVuRUZgYTt3O0e2Gi3lIITqmEeYEpjRBtTSL_UNj6LhBf0wGHCsCzRrKuxHnX3MvMTwqbMw0ONqmiyz0e8odSf4ZB/s400/K%25C3%25A9p+102.jpg)
Hozzávalók:
1 csomag spárga,
3 szál újhagyma,
2 db kisebb burgonya,
2 gerezd fokhagyma,
1 dl tejszín,
só, bors,
10 dkg füstölt szalonna.
A spárgát vékonyan meghámozzuk, feldaraboljuk, az újhagymát és a fokhagymát felszeleteljük, a burgonyát felkockázzunk. Egy kevés olajon megfuttatjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a spárgát és a burgonyát is. Pár perc alatt összepirítjuk őket, és felengedjük 1 l vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kb. 30 perc alatt puhára főzzük, botmixerrel pürésítjük. Hígítsuk 1 dl tejszínnel, ha még szükséges sózzuk, borsozzuk és még egyet forraljunk rajta. A megpirított szalonna kockákkal megszórva tálaljuk.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgj-DhF0b-TiOcn4ylwUGRP1yVBfPOPQHH-ALZ2kp4e4rvGqr7WB8nTAOXqVl85vEep6GqmnqcoKzb2HkoEcyCOuvOwNda7xnVT9PjL92kA130cJavh9NCWMoz-P2zgEnTpRCK1Gn3w9hHq/s400/K%25C3%25A9p+104.jpg)
5 megjegyzés:
Biztosan finom volt. Próbáld meg a zöldet is, az egyszerűbb.
Remek lehet én nagyon szeretem, bár én is a zöldet ajánlom sokkal ízesebb
Lányok, köszönöm a tippet, próbára teszem a zöldet is:)
Én még nem ettem soha,de szívesen megkóstolnám:-)
Én sem ettem még soha spárgát, de anapokban ez a sláger a blogokon, muszály lesz kipróbálnom, nagyon guszta a levesed, és megkívántattad velem.
Megjegyzés küldése