![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhIr-6NIsfzcAr06tTBbvZCgU6JobPwtSspcRwcUUiL2LxsfYs-mkyOqP37ewAQt2CXyESWRky3IUR3LQpUWUALlc7WcO5w66_8IDDFWoGKBCom7V0LMoQ0hwqkeNtocq00zHJvJhqBVDjH/s400/K%25C3%25A9p+078.jpg)
Hozzávalók:
20 dkg füstölt-főtt sonka,
2 szál répa,
1 szál petrezselyem gyökér,
2 db nagyobb burgonya,
1 l sonkalé,
0,5 l víz,
1,5 tk. pirospaprika,
3 ek. tejföl,
1 ek. liszt,
2-3. ek. tokaji tárkonyos borecet,
egy csokor petrezselyemzöld.
A felkockázott sonkát és zöldségeket kevés olajon megfuttatjuk, rászórjuk a pirospaprikát és felöntjük a sonkalével, illetve a vízzel. Forrás után lefedve kb. fél óráig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Tejföllel behabarjuk, ízlés szerint ízesítjük tárkonyos ecettel és bőven megszórjuk felaprított petrezselyemmel.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgs_CYkpVQxJ4TARqyKnJkLwjXtmxPcO6rwHVlq4IjUNyfDUEYfuuozfhzUJySmjC-OPsNE4FCh9mRmWQ1blglzcd0aBpIBcT0CrEWdt_2LvZrHw7ygT03f_T3ir6f36LsnK2h-dMcgoUll/s400/K%25C3%25A9p+083.jpg)
3 megjegyzés:
Hát ez csúcs
Biztos finom, igazán guszta!
Bianka, szerintem is:):):)
Ottis, köszönöm!
Megjegyzés küldése