![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEidXHOpPZ21dxpXJPfEok5UdoIGR1FpKx2sWcAmHnmWAmpRra4HVNBzL1syl7Ij-q24oa96yb9G1f8IkyIXPOj35rDyJkMVhP_ZoZO7DZycn35U49sGX8ps5bhaLJj8v4RJlddCpKzx32n1/s400/Janu%25C3%25A1r7.jpg)
Hozzávalók:
80 dkg marhahús,
1 fej vöröshagyma,
2 db zöldpaprika,
2 db paradicsom,
3 szál sárgarépa,
só,
2 tk. pirospaprika,
őrölt köménymag,
1 tk. kakukkfű,
1 csokor petrezselyem.
A felaprított vöröshagymát olajon megpirítjuk, rászórunk két teáskanál pirospaprikát és késhegynyi őrölt köményt. Ezután rátesszük a húskockákat, és gyakori keverés mellett jól átpirítjuk. Ízlés szerint sózzuk. Az egyik paprikát és mindkét paradicsomot feldaraboljuk és a húshoz adjuk. Rövid ideig együtt pirítjuk, majd lefedve közepes lángon kb. 40 percig pároljuk. Ekkor tegyük bele a másik paprikát csíkokra vágva, valamint a felszeletelt répákat, egy teáskanál kakukkfüvet. Ha szükséges felöntjük egy kevés vízzel. Fedő alatt további 40 percig főzzük. Tálaláskor bőven megszórjuk felaprított petrezselyemmel.
3 megjegyzés:
Szombaton nálunk is marharagú volt, de csak répával. Nagyon guszta szívesen megkóstolnám a tiédet is
Jól néz ki, megkóstolnám.
Lányok, küldök kóstolót:)
Megjegyzés küldése