Szeretem a marhahúst. Nem mondom, hogy minden nap ez kerül az asztalunkra, de havonta egyszer-kétszer nagyon megkívánom. Igazi hétvégi fogás, hiszen legjobb esetben is másfél-két órát fő, de jártam már úgy is, hogy 3 óra főzés után is majdnem beletört a fogam. Azóta kínosan ügyelek, hogy ne "vén marha" kerüljön a kosaramba:)
Hozzávalók:
80 dkg marhahús,
1 fej vöröshagyma,
2 db zöldpaprika,
2 db paradicsom,
3 szál sárgarépa,
só,
2 tk. pirospaprika,
őrölt köménymag,
1 tk. kakukkfű,
1 csokor petrezselyem.
A felaprított vöröshagymát olajon megpirítjuk, rászórunk két teáskanál pirospaprikát és késhegynyi őrölt köményt. Ezután rátesszük a húskockákat, és gyakori keverés mellett jól átpirítjuk. Ízlés szerint sózzuk. Az egyik paprikát és mindkét paradicsomot feldaraboljuk és a húshoz adjuk. Rövid ideig együtt pirítjuk, majd lefedve közepes lángon kb. 40 percig pároljuk. Ekkor tegyük bele a másik paprikát csíkokra vágva, valamint a felszeletelt répákat, egy teáskanál kakukkfüvet. Ha szükséges felöntjük egy kevés vízzel. Fedő alatt további 40 percig főzzük. Tálaláskor bőven megszórjuk felaprított petrezselyemmel.
Szombaton nálunk is marharagú volt, de csak répával. Nagyon guszta szívesen megkóstolnám a tiédet is
VálaszTörlésJól néz ki, megkóstolnám.
VálaszTörlésLányok, küldök kóstolót:)
VálaszTörlés