![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihXVpg78hFXRiSVojpiSFPGVf8xJpTZXrSXdig2yEu2EOiULFy70728vguOWysjISA8mbvNRCbdn7OPqz72IGUvrKycnUi0AKZUjhuLIbso3n-0IObUrj_9m_-8LwnyVREYgIiVdLTUf5D/s400/December3.jpg)
Hozzávalók:
50 dkg gesztenyepüré,
15 dkg kandírozott gyümölcshéj vegyesen (jelen esetben narancs és citrom),
2 dl tokaji aszú,
4 dl tej,
1 csomag főzni való vaníliapudingpor,
1 db vaníliarúd,
20 dkg cukor,
1 és fél ek. zseletinpor,
2,5 dl habtejszín,
10 dkg babapiskóta,
1 kk. olaj.
A kandírozott gyümölcshéjakat a tokaji aszúval felforraljuk, és hagyjuk kihűlni. A tejből, a pudigporból és a kikapart vaníliarúdból sűrű krémet főzünk. Melegen hozzáadjuk a cukrot, a szétmorzsolt gesztenyepürét, robotgép segítségével alaposan összedolgozzuk, és langyosra hűtjük.
A zselatinport 1 dl vízbe a tasakon lévő leírás szerint elkészítjük, és szintén langyosra hűtjük. A tejszínből kemény habot verünk. A kandírozott gyümölcshéjakat leszűrjük. A bort félre tesszük.
A gesztenyés krémet a zselatinos vizet és a gyümölcshéjakat lassú fokozaton robotgéppel összedolgozzuk, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhabot.
Kenő ecset segítségével kiolajozunk egy félgömb alakú tálat, és folpackkal kibéleljük. Ebbe simítjuk a krémet. A tetejét kirakjuk a tokaji aszúba mártott babapiskótával. A tálat minimum egy napra hűtőbe tesszük.
Tálaláskor egy nagy tálra borítjuk, és lehúzzuk róla folpackot.
6 megjegyzés:
Gesztenyével csak is remek lehet
Nálunk ez volt Szenteste a desszert, nagyon finom!!:)
Ó, de nagyon finom lehetett!
Bianka, igen a gesztenye szerintem is jó dolog:)
Muffinműhely Anna, igazi ünnepi desszert ez a bomba.
Szemiramisz, tényleg az volt:)
Ez bomba jól néz ki, milyen finom lehet!
Ottis, köszönöm, igazán bomba jó volt:)
Megjegyzés küldése