![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFQ6pElP7DwYV_DCp8vQC3w45P8X_2OtSZ79ASir8uoT3ZRqKY6V6XqK3CmA5UuCw9AVR8zHSGAAeNR4jWjnz90BuBvzBOIgSduX6pGk-5xOcq-s4nTTXZH66ZgoE_nGPGV-wWf9s6lKye/s400/Okt%25C3%25B3ber2.jpg)
Hozzávalók:
5 dkg vaj,
145 ml víz,
6 dkg liszt,
2 db tojás,
5 dkg sajt,
só.
A vizet a vajjal együtt egy lábosba tesszük, és kis lángon egybe olvasztjuk. Nagy lángon tovább melegítjük, majd bele tesszük a lisztet és a sót. Alaposan elkeverjük, míg el nem válik az edény falától a tészta. Ekkor egyesével hozzákeverjük a tojásokat, végül mehet bele a reszelt sajt.
Egy sütőpapírral bélet tepsire kiskanállal kupacokat halmozunk, 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt arany színűre sütjük a kis labdákat.
10 megjegyzés:
Az olajban sütős változatát ismertem eddig :-) Így viszont még jobban tetszik!
Nagyon klasszak! Szívesen elrágcsálnám! :))
Hú de jó kis recept, nagyon szimpatikussá teszi, hogy nem olajban kell sütni. :)
Chef Viki, igen ez a "diétásabb" változat:)
Mézigörl, küldök párat:)
Thrini, nekem is ez tetszett meg benne.
Mesés lehet
Bianka, köszi:)
Hú ez isteni
Ditta, az ám:)
Sajt!!!!! Johet minden mennyisegben! Ezt biztosan meg fogom csinalni!
Erinacea, remélem, ízleni fog:)
Megjegyzés küldése