![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVZb027_iE9eeZ9sd5Ho9VTBy6LlHb1rC0oNy5v296O2ShasLz92fjHjyT6hIftgcMcQi4Z5YClmzvjIGyh6eKOT1Yps72KxF1ypcKPc5OUYjVPc_kbO93K7LjrzX3kANjHsb5kbD3wyt5/s400/K%C3%A9p+117.jpg)
Van a kértünk végében egy kis csipkebogyó bokor. Eddig csak díszítő eleme volt az udvarnak, de az idén valami hasznosabbat akartam kezdeni vele. Lekvárhoz nem volt elég termés rajta, így a szörp mellett döntöttem. Lett is egy üveg belőle a fiúk nagy örömére. (A töklámpás férjem keze munkája.)
Hozzávalók:
csipkebogyó,
víz,
cukor.
Egy kg csipkebogyót megmossunk, megtisztítunk, és fél liter vízzel felöntve lassú tűzön puhára főzzünk. A megpuhult bogyókat fakanállal összetörjük, majd apró lyukú szitán áttörjük, ügyelve arra, hogy mag ne kerüljön a lébe. Ha túl sűrű lett, vízzel tovább lehet hígítani. A leszűrt lébe literenként 80 dkg cukrot teszünk, és forrástól számított 20 percig főzzük, majd üvegekbe töltjük a gyönyörű piros folyadékot. Hűtőben tároljuk.
5 megjegyzés:
Még soha nem ittam csipkebogyó szörpöt, de biztosan nagyon finom és főleg egészséges.Szívesen megkóstolnám.
A töklámpáshoz gratulálok a férjednek!!!
Még én sem ittam. Kíváncsi lennék az ízére
Gizi, kellemes savanykás ízű, és tele van C vitaminnal. Férjem köszöni a gratulációt:)
Bianka, faxolok egy pohárral:)
Biztos finom és egészséges is! A töklámpás is nagyon mutatós lett!
Ottis, köszönjük szépen:)
Megjegyzés küldése