2010. október 29., péntek

Csipkebogyó szörp


Van a kértünk végében egy kis csipkebogyó bokor. Eddig csak díszítő eleme volt az udvarnak, de az idén valami hasznosabbat akartam kezdeni vele. Lekvárhoz nem volt elég termés rajta, így a szörp mellett döntöttem. Lett is egy üveg belőle a fiúk nagy örömére. (A töklámpás férjem keze munkája.)
Hozzávalók:

csipkebogyó,
víz,
cukor.

Egy kg csipkebogyót megmossunk, megtisztítunk, és fél liter vízzel felöntve lassú tűzön puhára főzzünk. A megpuhult bogyókat fakanállal összetörjük, majd apró lyukú szitán áttörjük, ügyelve arra, hogy mag ne kerüljön a lébe. Ha túl sűrű lett, vízzel tovább lehet hígítani. A leszűrt lébe literenként 80 dkg cukrot teszünk, és forrástól számított 20 percig főzzük, majd üvegekbe töltjük a gyönyörű piros folyadékot. Hűtőben tároljuk.


5 megjegyzés:

  1. Még soha nem ittam csipkebogyó szörpöt, de biztosan nagyon finom és főleg egészséges.Szívesen megkóstolnám.

    A töklámpáshoz gratulálok a férjednek!!!

    VálaszTörlés
  2. Még én sem ittam. Kíváncsi lennék az ízére

    VálaszTörlés
  3. Gizi, kellemes savanykás ízű, és tele van C vitaminnal. Férjem köszöni a gratulációt:)

    Bianka, faxolok egy pohárral:)

    VálaszTörlés
  4. Biztos finom és egészséges is! A töklámpás is nagyon mutatós lett!

    VálaszTörlés