![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiE8tN1czn-AV8NgE1gT8H_89V9wNQq9aI6oxkRE56hT1okkWw-RMMQXQwIEdCnd0GL4yi3UimVpbxhgqpAx3jZ9AZcRYC4P9fVYrru5ZBHpLd6nWOR0zm-rdif0-qkl6Q8NKY6K39Fpj3U/s400/K%25C3%25A9p+005.jpg)
Hozzávalók:
0,5 kg kalács,
5 dl tej,
15 dkg cukor,
4 db tojás,
4 dkg liszt,
1 tk. vaníliaaroma,
1kk. sütőpor,
1 kk. mézeskalács fűszerkeverék,
csipet só,
2 db alma,
10 dkg mazsola,
10 dkg vaj.
A kalácsot felkockázzuk, egy tálba tesszük és meglocsoljuk a tejjel. A vajat megolvasztjuk, kikeverjük a cukorral, tojásokkal, csipet sóval, fűszerkeverékkel, hozzáadjuk a sütőport és a lisztet. A meghámozott almákat lereszeljük, hozzákeverjük a tojásos öntethez a mazsolával együtt, és végül beletesszük a kalácskockákat is. Kivajazott hőálló tálba öntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj2ncY336pZf1Ls5kh5gi_3-LJ_EHTR50O9kxS3GuodF7o_vSNGMP1KGbWT5a-6EGPuqlBEdo8ZarTSnQd1Tlg9aZULbkIkiEnXhA_6pDAhM6R3o-ohSb9bLFfRCZNBDpkScxn2HlRJR4eV/s400/K%25C3%25A9p+009.jpg)
2 megjegyzés:
Nagyon guszta!
Jutka, köszönöm:)
Megjegyzés küldése