![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhFjkBhGTeMJyXkwupQQX1oOKlAAl_Ylhi5ki_qCWWHDqCnL5GvBDpKSsa_PLwHzYWv3i4lIWeC-xh6Xts7aPh-fURy-lMG_k6H0bIoLSM4cPSSSW7u922BD7DvWyYA6yKbvIvScPOssgzs/s400/K%25C3%25A9p+155.jpg)
Hozzávalók:
20 dkg aszalt füge,
1 dl forró víz,
10 dkg vaj,
20 dkg cukor,
2 db tojás,
18 dkg liszt,
1 és fél kk. sütőpor,
0,6 dl tej.
Karamellöntet hozzávalói:
20 dkg vaj,
2,5 dl tejszín,
30 dkg barnacukor.
Az apróra vágott fügét felöntjük a forró vízzel, és megvárjuk, míg a vizet teljesen felszívja. A vajat a cukorral krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, és tovább keverjük. Hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport, végül a felaprított fügét és a tejet, és alaposan összekeverjük. Kivajazott, lisztezett formába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.
Az öntethez a darabokra vágott vajat a cukorral, a tejszínnel egy lábosban kis lángon addig hevítjük, míg a cukor el nem olvad. Ezután felerősítjük a lángot és sűrűre forraljuk. Tálaláskor meglocsoljuk vele a süteményszeleteket.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjd1HQxfxjY4ddgU9YXTmDbe_ZWR5vQOqynkd8s7lNSv2zXhGgpoQhZwAI4B5-tDVMCLOPSTfbFEASYaY3PZ0RGmofbM1uH50nTWkzQZmSACn3hVQWYUG2JpPKSRCQ2ap18XtZAlGG1tuI_/s400/J%25C3%25BAnius4.jpg)
2 megjegyzés:
Nagyon finomnak néz ki! Meg tudnék belőle most enni egy-két szeletet...:)
Csiperke, szívesen megkínálnálak:)
Megjegyzés küldése