![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjDjPseLtZRDnULezUGj-y_TJlpf4aP_CX0FvX3KrtLkF7MBNp97VPPXokWWNn8JCli_KuZSdMQfVDz10W-N1yPabDxfIhI-JN5m6B0EqQGw1YjYEY0LzDhULUjQsiFZ8gHRfwQX3i-8bc4/s400/K%25C3%25A9p+015.jpg)
Végérvényesen itt a tavasz. A télen rendszeresen és alattomosa felkúszó 4-5 kilótól ideje lenne már megszabadulni. Nagy nehezen lemondok ilyenkor az édességről, kolbászról, szalonnáról, és megpróbálok egészségesebben étkezni. Ennek a jegyében született ez a szendvicskrém is.
Hozzávalók:
2,5 dl paradicsomlé, 10 dkg vöröslencse,
só,
bors,
bazsalikom,
petrezselyem .
Felforraljuk a paradicsomlét, majd hozzáadjuk a lencsét, és kis lángon 15-20 percig főzzük, végül botmixer segítségével pürésítjük. Sóval, borssal, felaprított bazsalikommal és petrezselyemmel fűszerezzük.
4 megjegyzés:
Ma éppen Latsiánál olvastam hasonlót!Jók ezek a kenőkék!:-)
Még nem ettem, de nagyon finom lehet
van otthon vöröslencse - immár 3 hónapja, s egyre csak várja, hogy most mi lesz.... hát úgy látszik EZ !!! köszi
Nelli, igen, az ilyen kencék engem is megfognak.
Bianka, egy próbát megér.
Beastie, remélem, ízleni fog:)
Megjegyzés küldése