![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhaQDphaBusGGYlZ8TS4_smJcAUDdGKQwFaa8UhhYJvv7VBl1XfhpLCBwsnajqCDpR2t_8mNSMX7jcEPoa3LQgy0fEMnVnek4VFFAhDOzKmROCW96xN60U_Z-tBhAf3pEM3Af4UT-Xd8_4_/s400/Febru%25C3%25A1r2.jpg)
Hozzávalók:
Méréshez a kefires poharat használtam.
2 pohár liszt,
1 pohár cukor,
1 pohár kefir,
fél pohár olaj,
2 egész tojás,
1 csomag sütőpor,
1 üveg mogyorókrém,
40 dkg marcipán,
díszítéshez mogyoró.
A lisztet, a cukorral, a kefirrel, az olajjal, a sütőporral és a tojásokkal simára keverjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és ebbe öntjük a tészta masszáját. 180 fokra előmelegített sütőben szép világos barnára sütjük. Ha kihűlt két téglalapba vágjuk.
Az alsó lapot megkenjük mogyorókrémmel, rárakjuk a porcukorral szórt deszkán kinyújtott marcipánt, erre ismét mogyorókrémet kenünk, és rátesszük a másik tésztalapot. A tetjét is megkenjük mogyorókrémmel, megszórjuk a durvára vágott mogyoróval, majd pár órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a tészta megpuhuljon.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqIbQxWa53fWjsbmdx6syQN0UUtpANnVNsL6jYxB0uec09UKDvqKTb6Os-0_Rsn5Wa0XwovcJx6-8-xjbCk762EOOPBiZn_dPn1_e4zMJdnBKBvZvD-jmtJbqLD9fTQDFpaN_Vx3XwwnAV/s400/K%25C3%25A9p+050.jpg)
6 megjegyzés:
Mennyi finomság van ebben a sütiben!Azok a mogyoró darabkák a tetején!:-)Nagyon, nagyon finom lehetett!
Ezt én is kipróbáltam már (többször is...). Szerintem irtó tömény, de a gyerekek imádják.
Ez így ahogy van és mennyiség jöhet, persze előételnek utána még pár szelet simán lecsusszanna :)
Hozzám is jöhet egy pár darab belőle:-)Nagyon finom lehet!
Kérnék egy szelettel, nagyon szépek lettek.
Nelli, tényleg az volt:)
Macus, sajnos nálunk nem csak a gyerek imádja:)
Bianka, jó huzatod van:)
Ditta, postázom:)
Kati, köszönöm, neked is postázom:)
Megjegyzés küldése