![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi1XCYUQYjRhh7putHf3463h2ueyycxpo-Ys5dWkb9PKRH-E8OzixB4PVtP1la5v5AVEwXonTLf79fSN28acQovlwdMpSzBiPNnnOafLoOY0Mm0Lo6GKML16Wf8kOoO5Kq1hIBafN8FPvwf/s400/K%C3%A9p+059.jpg)
Hozzávalók:
70 dkg zöldbab,
30 dkg kolbász,
1 közepes vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 csokor kapor,
2 dl tejföl,
1 ek. liszt,
1 tk. pirospaprika,
só, bors.
A felaprított vöröshagymát kevés olajon megfuttattjuk. Hozzáadjuk a péppé zúzott fokhagymát, a zöldbabot, a felkarikázott kolbászokat és 4-5 percig együtt pirítjuk. Felengedjük 1,5 l vízzel, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt puhára főzzük.
Amikor a bab megpuhult, beleszórjuk a felaprított kapot, és pirospaprikás, tejfölös habarással kissé besűrítjük.
2 megjegyzés:
Hű ez isteni
Köszönöm Bianka!
Megjegyzés küldése