![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiv90WS8oTwZQIn3pK_0Vp4Q2-GLvwdyyvu2P0WwZS6OV4ZGdVtcFhavU-IgguGunemhc28YvUMdzqqUsihARXJYLmOkKES4wxhwO8TNThLAozZCCLqsnCPNwY_0JTZHlH5R1gkK9HO4TYT/s400/K%C3%A9p+241.jpg)
Nagyon szép csülköt kaptam a múlt héten, lencsét már régen nem ettünk. Így adódott a lencsés egytálétel gondolata.
Hozzávalók:
1 db füstölt csülök,
1 csomag lencse
1 fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
só, bors, babérlevél
A csülköt majdnem puhára főztem, majd kicsontoztam és apró falatokra vágtam. A felaprított vöröshagymát kevés olajon megfuttattam, hozzá adtam a kockára vágott répákat, és a lencsével együtt pirítottam kicsit. Felöntöttem a csülök főzőlevével, hogy kb. egy ujjnyira ellepje, és fűszereztem. Amikor a lencse majdnem megpuhult, hozzá adtam a csülök falatokat és készre főztem. Jó sűrű, tartalmas lett, nem kellett rántani és habarni sem.
2 megjegyzés:
Ez nagyon finom lehet :)
Szia Bianka!
Nagyon örülök Neked, Te vagy az első "hozzászólóm". A lencse tényleg finom volt, bár nem éppen könnyű étek.
Megjegyzés küldése