2012. december 10., hétfő

Meggyes-csokis tekercsek

Folyamatosan, amennyire az időm engedi, készülnek az aprósütik az ünnepekre és folyamatosan fogynak is a feltöltött dobozokból. Láthatatlan kezek dézsmálnak és senki nem tud semmiről. Vasárnap ezek a tekercsek kerültek dobozba, de már úgy látom, ebből is hiányzik néhány darab.

Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
15 dkg margarin,
1 kk. sütőpor,
csipet só,
1 db tojás,
2 ek. hideg tej.
Töltelék:
10 dkg étcsokoládé,
1 ek. vaj,
10 dkg meggydarabos lekvár,
1 mk. fahéj.
Tetejére:
1 db tojás sárgára kevés vízzel kikeverve,
barnacukor,
fahéj.

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, folpakban csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük. Közben a csokoládét a vajjal felolvasztjuk, belekeverjük a lekvárt és a fahéjat, majd félre tesszük hűlni.
A tésztát ketté osztjuk, majd lisztezett deszkán 2-3 mm-re kinyújtjuk, rákenjük a töltelék felét, és óvatosan feltekerjük. A tetejét megkenjük tojással, megszórjuk barnacukorral és fahéjjal. Éles késsel kb. 1-2 cm-es darabokra vágjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsülnek. A másik adagot ugyanígy készítjük el.

Nincsenek megjegyzések: