2012. december 30., vasárnap

Mennyei Máktorta


Már nagyon régen kinéztem a Good Food magazinban Hegyi Barbara színésznő máktorta receptjét, és most Karácsonyra elkészítettem (itt-ott kicsit alakítottam rajta). Akkora sikere lett, hogy aki kóstolta, rögtön elkérte a receptjét. Kicsiknek nagyoknak egyaránt ízlett, jó szívvel ajánlom mindenkinek.

Hozzávalók:

50 dkg darált mák,
30 dkg cukor,
10 dkg vaj,
1 csomag sütőpor,
5 db tojás,
10 dkg kandírozott narancshéj,
50 dkg mascarpone,
2 zacskó vaníliás cukor,
díszítéshez gyümölcs (pl: gránátalma, eper, málna stb.)

A tojássárgájákat fehéredésig keverjük a cukor felével, a fehérjéket pedig habbá verjük a másik felével. A vajat puhára melegítjük.
A sütőport elkeverjük a mákkal, a mákot összedolgozzuk a cukros sárgájával, majd a langyos vajjal és a kandírozott narancshéjjal. Végül óvatosan a masszába forgatjuk a felvert tojáshabot.
A tésztát kivajazott, lisztezett formába öntjük és 180 fokos sütőben 40-45 percig sütjük.
A mascarponét kikeverjük a vaníliás cukorral és a kihűlt torta tetejére simítjuk, végül megszórjuk a gyümölcs darabokkal.

3 megjegyzés:

Gizi írta...

Nagyon szeretem a mákot, és ez a torta igazán finom lehetett. A receptet kölcsön is kérem.

Boldog Új Évet Kívánok!!

Jutka írta...

Nagyon Boldog Új Évet Kívánok!

családi tűzhely írta...

Gizi, Jutka, köszönöm szépen!