Most egy igazi, tartalmas, téli étellel jövök. Imádom a savanyú káposzta és hús párosítást - székely, toros, töltött nekem jöhet mind sorjában -, most egy kis kolbásszal és hagymával megbolondítva.
Hozzávalók:
1 dkg savanyú káposzta,
6 szelet sertés tarja,
15 dkg füstölt kolbász,
2 fej vöröshagyma,
só, bors.
A tarja szeleteket sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon mindkét oldalukat 1-2 percig elősütjük. A savanyú káposztával kibélelünk egy tepsit, rákarikázzunk a vöröshagymákat, majd erre pakoljuk a kolbász karikákat és a hússzeleteket.
180 fokra előmelegített sütőben, alufóliával lefedve kb. 1 és fél óra alatt megsütjük.
3 megjegyzés:
Nagyon finom étel, a Vecsési Káposzta
Feaszt-en biztos nyerő lennél vele.
Hát én is szeretem, de nagyon, tavaly fejeskáposztaágyon oldalas darabokat sütöttem, hagymakarikákkal és alul meg bacon csíkokkal béleltem a tepsit, eszméletlen jó volt.
Ezt is kipróbálom feltétlenül:-))))
Hobbychef, köszi! Szívesen elbóklásznék ezen a fesztiválon:)
Anikó, a Te verziód is nagyon étvágygerjesztő:)
Megjegyzés küldése