Egy igazi őszi édesség ezen a borús, esős napon. Most készítettem először ilyen pitét, igazából ez volt a főpróbája a Halloween buli előtt, és jelentem, hogy átment a vizsgán. Ez az édes, krémes, anyarbarna gyönyörűség jól fog mutatni a buli asztalon.
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg liszt,
8 dkg cukor.
10 dkg vaj,
1 db tojás.
Hozzávalók a töltelékhez:
25 dkg mascarpone,
40 dkg sült sütőtök,
15 dkg nádcukor,
2 db tojás,
1 csipet só,
1 kk. fahéj,
fél kk. kardamom.
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg liszt,
8 dkg cukor.
10 dkg vaj,
1 db tojás.
Hozzávalók a töltelékhez:
25 dkg mascarpone,
40 dkg sült sütőtök,
15 dkg nádcukor,
2 db tojás,
1 csipet só,
1 kk. fahéj,
fél kk. kardamom.
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, ha szükséges egy kevés vizet adunk hozzá, hogy könnyebben összeálljon. Legalább egy óráig hűtőszekrényben pihentetjük. Ezután kinyújtjuk, és kivajazott pitefomába helyezzük úgy, hogy 2-3 cm-es pereme legyen. Villával megszurkáljuk, és 150 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.
Amíg sül a tészta elkészítjük a tölteléket. A sült tököt botmixer segítségével pépesítjük, majd hozzáadjuk a fűszereket. A mascarponéba habverő segítségével belekeverjük a tojásokat, a nádcukorot, majd beledolgozzuk a sütőtök pürét is. Az elősütött tésztára simítjuk a krémet, és visszatesszük a sütőbe kb. 40-50 percre.
2 megjegyzés:
De jó, finom lehet, én is gondolkodom ilyesmin.
Kati, Bianka, köszi:)
Megjegyzés küldése