Megint egy nyár búcsúztató zöldséges finomság. Még lehet kapni hozzá elérhető áron padlizsánt. A Stahl magazin nyári számában találtam a receptet, és egyértelműen bekerült a családi repertoárba.
Hozzávalók:
2 db padlizsán,
15 dkg feta sajt,
10 dkg krémsajt,
1 db tojás,
1 db paprika,
8-10 szem olajbogyó,
3-4 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyem,
só, bors.
A padlizsánokat félbe vágjuk, a húsukat kockásra bevagdossuk. Besózzuk, és fél órát állni hagyjuk. Fél óra után a felesleges levet kinyomkodjuk belőlük. A töltelékhez a feta sajtot, a krémsajtot, a tojást, a felkockázott paprikát és olajbogyót, a felaprított petrezselymet, a péppé zúzott fokhagymát alaposan összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borozzuk és megtöltjük a fűszeres krémmel a padlizsánokat. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt pirosra sütjük őket.
3 megjegyzés:
Nagyon finomnak tűnik! :)
Nagyon tetszik a recept! :)))
Okki, köszönöm:)
Petra,megér egy próbát:)
Megjegyzés küldése