Cserépedényben főzni jó! Legalábbis én nagyon szeretek. Általában hétvégén kerül sor egy-egy ilyen alkalomra. Szeretem, hogy a hús és köret szépen megférnek egymás mellett a sütőben, és nem igényelnek állandó felügyeletet. Amíg süldögélnek, nyugodtan tudom gyakorolni a gyerekkel a fekvő és álló egyeneseket, házikókat, kampókat:)
Hozzávalók:
2 db kicsontozott pulykacomb,
1 kg burgonya,
3-4 gerezd fokhagyma,
1 dl olívaolaj.
1 kk. bors,
só.
A pulykacombokat és a felkockázott burgonyát a tálban tetszés szerint elrendezzük. Nálam most középre kerültek a husik és a két szélre a burgonya. Az olívaolajat kikeverjük a péppé zúzott fokhagymával, borssal, sóval, és bőven meglocsoljuk vele a tál tartalmát, ügyelve arra, hogy mindenhová jusson a fűszeres olajból. A tálat lefedve 200 fokos sütőben toljuk kb. más fél órára. Vigyázat, ha levesszük a tál tetejét, mennyei fokhagyma illat lengi be a lakást!
4 megjegyzés:
Nagyon guszta! :))
Nem csak guszta, de finom is
Petra, köszi.
Bianka, igazad van:)
j2v06s3o53 o4i45z2w87 o7r70k8q13 i0l97a6c72 f6a72k3u44 p9a59o3c07
Megjegyzés küldése