A Pataki Kerámia Hamm bekaplak oldala Tavaszi recept verseny hirdetett. A beküldött receptekre a Hamm bekaplak Facebook oldalán április 17-ig lehet szavazni. A szavazók között kisorsolásra kerül egy húsvéti tojástartó kerámia. Én többek között ezzel a könnyű, zöldséges húsétellel indultam. Igazi vitaminbomba és színkavalkád, már a szemnek is gyönyörű. A mediterrán ízvilágot varázsolja a tányérunkra. Ha tetszik, kérlek szavazzatok rá:) Hozzávalók: 
4 szelet csirkemellfilé, 
2 db kaliforniai paprika (piros és sárga), 
2 db salátacukkini, 
3 db paradicsom, 
olajbogyó (zöld és fekete vegyesen), 
2 gerezd fokhagyma, 
zöldfűszerek vegyesen (bazsalikom, rozmaring, petrezselyemzöld), 
só, bors, 
1 dl ollívaolaj. 
A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk. A paprikákat csíkokra, a paradicsomot negyedekre, a cukkinit karikára vágjuk. A zöldségeket elrendezzük a sütőtálban, sózzuk, borsozzuk. Rápakoljuk a zöldségegyvelegre a hússzeleteket, és rászórjuk az olajbogyókat. Az olívaolajba belekeverjük a zúzott fokhagymát, a felaprított zöldfűszereket, és ezzel a fűszeres olajjal meglocsoljuk a zöldséges húst. 200 fokos sütőben kb. egy óra alatt lefedve sütjük, majd levesszük a tál tetejét és további 10-15 percre visszatoljuk a sütőbe.

5 megjegyzés:
Nagyon tetszik ez a recept, és a tálalás is csodálatos. Sok sikert a versenyben.:)
Tényleg nagyon gyönyörű,de milyen finom lehet!Sok sikert a versenyre!
Ezzel a tányérral különösen mediterrán a hangulata :-)
Sok sikert a versenyre, nagyon fincsinek néz ki.
Lányok, mindenkinek köszönöm szépen a jó kívánságokat:)
Megjegyzés küldése