![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiGSmm_uKOXUgKVOvCEtIEnPBnMS22YPVl1qNTavPtIuhLbWknpElnuDhiUaee2L7SIoi5_-rdrLNDfqM9pxoDbO4pP2sUNJTdm8RJ3t13dU2r2KpstDo9tknZapTONHEUBsLgq_z3fx1me/s280/K%25C3%25A9p+066.jpg)
Hozzávalók:
80 dkg fehér húsú tengeri hal (nálam most pangasius filé),
1 db vöröshagyma,
2 doboz hámozott paradicsom konzerv,
5 dkg olajbogyó,
2 ek. kapribogyó,
3 db csilipaprika,
1 db citrom,
1 mk. cukor,
só, bors,
1 nagy csokor petrezselyem.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és a vékonyan felszeletelt hagymát megpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a paradicsom konzervet, és 10 percig együtt pirítjuk őket. A félbe vágott olajbogyót, a kapribogyókat és a felszeletelt csilipaprikát a mártáshoz keverjük. További 10 percig főzzük a mártást, hogy besűrűsödjön. Végül sóval, borssal és egy kevés cukorral ízesítjük, majd félre tesszük.
A halszeleket sózzuk, borsozzuk, és alaposan meglocsoljuk citromlével. Újra a mártás alá gyújtunk, amikor forrni kezd beletesszük a halszeleteket, és felöntjük annyi vízzel, hogy a mártás ne legyen túl sűrű. Lassú tűzön kb. 15 percig főzzük, míg a hal megpuhul. Felaprított petrezselyemmel bőven megszórva, forrón tálaljuk.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhTYD8qzCkAChv6OzN6mwiX1iPv6MYmJ5LFprqm6IUEJ8wSh3cD4jzA7Ei7NFLej9xI7Qhkj3aphKNEsMe1gJf0HAdSSf_yHhxAOOAeI6X_b6_d5Ztsy7El4Eb0tinKNVTmeCyn28H1gKuR/s280/K%25C3%25A9p+071.jpg)
Ez nagyon jól hangzik, lehet kipróbálom a hétvégén:)
VálaszTörlésKati, jó étvágyat hozzá:)
VálaszTörlés