A héten kisfiam ovis csoportja kirándulni ment. A csigakertbe sétáltak el egy délelőtt. A hátizsákba hamuban sült pogácsa helyett került ez a keksz, hogy a hosszú utat kibírja, és éhen ne haljon a lelkem:)
Hozzávalók:
15 dkg zabpehely,
10 dkg liszt,
15 dkg margarin,
12 dkg cukor,
1 tojás,
10 dkg mazsola,
1 csipet só,
1/2 tk. fahéj,
1/2 tk. szódabikarbóna.
A cukrot a margarinnal és a tojással habosra kevertem, majd hozzáadtam a lisztet, zabpelyhet, szódabikarbónát, sót és a fahéjat. Végül beleszórtam a mazsolát és jól összedolgoztam a masszát. Sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat raktam egymástól kellő távolságra, mert sülés közben megnőnek. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt kész. Amikor kivettem még kicsit puha volt, de ahogy hűl, úgy keményedik.
Szép tálalás, guszka kekszek! Én is szoktam kekszet gyártani rendszeresen, amit én és párom (és párom munkatársai) élveznek. Imádom tízóraira. :-) Szép!
VálaszTörlésPocak Panna, köszönöm szépen a dícsérő szavakat, nagyon aranyos vagy:)
VálaszTörlésNagyon gusztán néznek ki, szeretem a hasonló kekszeket
VálaszTörlésKöszi, Bianka!
VálaszTörlésSzia! Imádjuk a kekszedet! Egyszerű és mennyei!
VálaszTörlésKedves Beáta!
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy ízlett a keksz:)