Meleg van, nagyon meleg:) Ebben a hirtelen jött kánikulában nem nagyon vagyok éhes - persze fagyi jöhet minden mennyiségben -, de a családnak készíteni kell valamit. Csak semmi macera, minimális idő a meleg konyhában. A mai ebédünk ez volt.
Hozzávalók:
1 kg újburgonya,
15 dkg olajbogyó,
20 dkg fetasajt,
1 csokor újhagyma,
1 dl olivaolaj,
1 ek. balzsamecet,
só, bors, bazsalikom,
egy marék petrezselyemzöld apróra vágva.
Az újburgonyát sós vízben héjában megfőztem. Miután kihűlt, összekevertem a kockára vágott fetával, az apróra vágott újhagymával, az olajbogyóval. Sóval, borssal és bazsalikommal fűszereztem. Meglocsoltam az olivaolajjal és balzsamecettel. Bőven megszórtam petrezselyemmel és jól összeforgattam az egészet.
Ezt így, ahogy van, fel bírnám falni :-))
VálaszTörlésFogok is ilyet csinálni, csak fetát kell vennem hozzá!
kérhetném ebédre. Olyan kellemes ilyen hőségben :)
VálaszTörlésChef Viki, jó étvágyat a salihoz, nem fogsz csalódni!
VálaszTörlésBianka, természetesen, küldöm fénypostán:)