2011. április 26., kedd

Korianderes-petrezselymes hal

Nagypénteken ettük ezt a finom halételt, de most a húsvéti "nagy zabálás" után is jó szolgálatot tehet ez a könnyű fogás. A pénteki napunk elég zűrös volt, mert még dolgoztunk és másnap korán már utaztuk is. A nagy kapkodásban benn felejtettem a sütőben a halat, ezért a zöldfűszerek kicsit megégtek a tetején. A fotózást sem vittem túlzásba, mert az éhes fiúk már az asztalon doboltak:)

Hozzávalók:
6 szelet Pangasius filé,
4 ek. olívaolaj,
2-3 gerezd fokhagyma,
1 citrom leve,
1 csokor korianderzöld,
1 csokor petrezselyemzöld,
só, bors.


A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, és egy tűzálló tálra fektetjük.Az olívaolajba belekeverjük a citromlevet, a péppé zúzott fokhagymát, a felaprított koriander és petrezselymet. Az egészet jól összekeverjük, és a halszeletekre öntjük. 200 fokos sütőben először alufóliával letakarva kb. 15-20 percig, majd a fóliát levéve ropogósra sütjük.


7 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet, a koriander egyik kedvenc fűszerem!

    VálaszTörlés
  2. Szeretem, egyszerű és nagyszerű étel.

    VálaszTörlés
  3. Ottis, jó ízlésed van:)

    Kati, igen az egyszerű ételek a legjobbak.

    VálaszTörlés
  4. Így még nem próbáltam. De ki fogom... finom lehet.

    VálaszTörlés
  5. Szeretem a halat, és ez jó receptnek tűnik. Kipróbálom egyszer, biztos.

    VálaszTörlés
  6. Bianka, köszi.

    Barbette, az volt:)

    Zsófi, remélem, ízleni fog:)

    VálaszTörlés