![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCsBdzqc5fToVaxEkywCG6GOEkfw1QmHb6yKdpksfMH8xqP3sqxM0jaflKWTtqKZsfBSKz61P4M2xTDve__x2h_TAT6Q0Cm17dPwz4iFJC7C9XCs3jYkcNpqRG2fb_vg-jCqSNjT04cet0/s280/K%25C3%25A9p+088.jpg)
Egyrészt Strawberry "Színpompás ételek" felhívása ihlette ezt a salátát, másrészt a húsvétról megmaradt főtt tojásokat szerettem volna felhasználni. Igazi színes, tavaszi vitmaninbomba, már a szemnek is gyönyörű.
Hozzávalók:
1 kisebb fej saláta,
2 szál újhagyma,
2 db paradicsom,
5 fej piros retek,
10 dkg fetasajt,
2 db főtt tojás,
3 ek. olívaolaj,
2 ek. tokaji bazsalikomos borecet,
só.
A megtisztított és feldarabolt zöldségeket egy tálba tesszük. A felkockázott fetasajtot rászórjuk. Az olajat az ecettel és a sóval jól összerázzuk egy kisebb csavaros üvegben, és meglocsoljuk vele a salátát. A főtt tojásokat négy részbe vágjuk, és szépen elrendezzük az összekevert saláta tetején. Tálalásig a hűtőben pihentetjük.
Nagyon finom, jöhetne ebédre is
VálaszTörlésBianka, faxolom:)
VálaszTörlés