2011. február 16., szerda

Camembert-áfonyás melegszendvics

Szeretem a camembert-áfonya párosítást. Az édes lekvár sajt kombináció nekem nagyon bejön. Először a klasszikus: rántott camembert áfonya mástással duót kóstoltam. Ezt elkészíteni elég időigényes, ezét ha egy rohanós hétköznapon ellenállhatalan vágyat érzek eme ízkombinációra, ezt a szendvicset készítem.

Hozzávalók:
tönkönybúza kenyér,
áfonyalekvár,
camembert sajt,
vaj,
szines bors.

A kenyeret megkenjük vékonyan vajjal, majd vastagabban az áfonyalekvárral. Ráhelyezzük a camamber sajt szeleteket, megszórjuk szines borssal. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 5 percig sütjük, amíg a sajt kicsit megolvad a tetjén. Vigyázzuk, mert a camemert könnyen lefolyik a szeletekről.



10 megjegyzés:

  1. Jajjjajjj! De jó ez! Ki fogom próbálni, még van egy kevés saját főzésű áfonyalekvárom.... és imádom is....
    Köszönöm az ötletet!

    VálaszTörlés
  2. fúúúú...én megenném rögtön, a gyerekek meg csak nyavajognának :)

    VálaszTörlés
  3. Imádom én is az ilyesfajta párosítást,elfogyasztanám szívesen:-)

    VálaszTörlés
  4. Na ezt nagyon szeretném én is, jó ötlet!

    VálaszTörlés
  5. Egyszerű, mégis nagyszerű. Szerintem a mikróban gyorsabban elkészülne, s kevesebb áram is fogyna.

    VálaszTörlés
  6. Horimarika, rémlem, ízleni fog!

    Beastie, az én fiam hatalmas lekvár rajongó, de a camembert sajtot nem szivleli.

    Ditta, küldöm fénypostán:)

    Mézeskalács, örülök, hogy tetszik!

    Bianka, köszi.

    Ottis, expressz finomság:)

    Hobbychef, én nem igazán vagyok mikró párti, a sütőben kicsit ropogósabb lesz a szendvics, ami az én ízlésemnek jobban megfelel:)

    VálaszTörlés