2010. december 20., hétfő

Fügés-mazsolás szaloncukor

Az diós szaloncukor sikerén felbuzdulva hétvégén újabb adag szaloncukor készült nálunk. Füge rajongó lévén természetese volt, hogy valami ilyesmivel próbálkozom. Nagyon finom lett. Aki nem szereti a fügét, bármilyen más aszalt gyümölcsöt felhasználhat, számos variáció lehetséges.


Hozzávalók:
30 dkg aszalt füge,
20 dkg puha mazsola,
30 dkg étcsokoládé.


Az fügét és a mazsolát vágódeszkán felaprítjuk, jól összegyúrjuk. Enyhén vizes kézzel szaloncukrokat formázunk a masszából. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, és megforgatjuk benne egyesével az aszalt gyümölcsös szaloncukorokat. Hideg helyre tesszük őket, hogy a csokoládé visszaszilárduljon, és csomagoljuk.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon belejöttél a szaloncukrokba,ismételten csodásak,meg az íze is gondolom isteni,de jó lenne egy pár belőle:-),nagyon szép a csomagolás is

    VálaszTörlés
  2. Ditta, faxolok egy párat:)

    Bianka, köszönöm szépen!

    VálaszTörlés
  3. Húúú, de klassz. Jó, hogy csak ma este láttam, különben képes lennék neki állni :-)))

    VálaszTörlés
  4. Bonbon mánia, sose késő nekiugrani egy ilyen finomságnak:)

    VálaszTörlés