2010. május 18., kedd

Paradicsomos-olajbogyós krém


Imádom a paradicsomot minden formában. Nyár kivételével főzéshez hámozott paradicsom konzervet használok. Szerintem sokkal finomabb, mint a víz ízű műparadicsomok. Ennek a receptnek is a paradicsom a fő alkotórésze. Kiváló alapja lehet ez a kence egy tésztaszósznak is kevés tejszínnel és sajttal felturbózva.

Hozzávalók:
1 doboz hámozott paradicsom konzerv,
15 dkg. magozott olajbogyó,
1 ek. kapribogyó,
2 gerezd fokhagyma,
4 ek. olivaolaj,
só, bors, bazsalikom.

A hámozott paradicsomot lecsepegtetem. Az összes hozzávalót beleteszem a turmix gépben, 1-2 percig turmixolom, hogy jó krémes legyen, és már kenhetem is a friss ropogós kenyérre.

5 megjegyzés:

  1. Szia!

    Bár Én nem szeretem a bogyókat, mentettem, mert Férjem oda lesz érte!

    VálaszTörlés
  2. Hű imádom az olajbogyót. Ránézésre nekem a zakuszka jutott eszembe :)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Dia!
    Remélem, izleni fog a férjednek!

    Kedves Bianka!
    Tényleg hasonlít egy kicsit a padlizsán krémre, bár az szerintem egy kicsit haloványabb.

    VálaszTörlés
  4. Finomnak hangzik, I love paradicsom és olivabogyó :)
    Pici keveredés lett, Biankát zakuszkára emlékezteti, azaz padlizsánnal kevert sült paprika-paradicsom-hagyma krém; a padlizsánkrém valóban nem piros :)

    VálaszTörlés
  5. Garffyka, az olajbogyóért és a paradicsomért én is oda vagyok, a padlizsánkrémmel kapcsolatban teljes mértékben egyetértek veled.

    VálaszTörlés