Két születésnapot is ünnepeltünk az emúlt hetekben, természetesen két tortával. Az egyik a Hegyi Barbara fele máktorta volt, amit már korábban itt posztoltam. Most a gránátalma helyett málna került a tetejére. A másik tortát a Nők Lapja Konyhájában szúrtam ki magamnak és nem okozott csalódást. Lehelet vékony tésztán bőséges habkönnyű, krémes réteg meggyel megbolondítva. A nagy hajszában nem tudtam normális képet készíteni róla, csak egy pillanatfelvételt tudok közzé tenni, amit a buli hevében készített az egyik rokon:)
Hozzávalók:
A tésztához:
3 db tojás,
6 dkg cukor,
6 dkg liszt,
1 ek. kakaópor
A krémhez:
5 dl tejszín,
1 dkg zselatin,
fél dl víz,
10 dkg cukor,
1 citrom héja és leve,
2 kis doboz tejföl (32 dkg),
10 dkg fehér csokoládé
A meggyes részhez:
25 dkg kimagozott meggy,
1,5 dl víz,
5 dkg cukor,
2 ek. keményítő.
Egy torta formát kivajazunk, lisztezünk. A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk 170 fokra előmelegített sütőben. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a meggyes réteget és a krémet.
A meggyet 1 dl vízzel és a cukorral feltesszük főni. A keményítőt fél dl vízzel kikeverjük, majd a meggyes részt besűrítjük vele.
A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük. A cukrot, vaníliás cukrot, a citromhéjat és –levet a tejföllel elkeverjük, majd beleforgatjuk a tejszínhabot. A zselatint a hideg vízben megduzzasztjuk, egyszer forrásig hevítjük, majd belekeverjük a felolvasztott fehér csokit és egy keveset a tejfölös krémből, hogy kicsit lehűljön. A zselatinos részt hozzá keverjük a többi krémhez, melyet a kihűlt piskótára simítunk. A meggyes részt kiskanál segítségével a krém tetején több helyre belekanalazzuk, és márványosra húzzuk.
Pár órára hűtőbe tesszük dermedni.
شركة عزل فوم بالخرج
VálaszTörlésشركة عزل فوم بالمجمعة
شركة عزل فوم بحائل
شركة عزل فوم بابها
شركة عزل فوم بخميس مشيط
شركة عزل فوم بنجران
شركة عزل فوم بجازان
شركة عزل فوم
أفضل شركة عزل اسطح شينكو بالرياض