Megint egy körtés recept, azért mert imádjuk és nem utolsó sorban szezonja van. Csak úgy magában is hatalmas mennyiséget elpusztítunk, de én próbálom más formában is az asztalra varázsolni. Ezt a gyümölcskenyeret a zamatos körtén kívül a pikáns kardamom teszi különlegessé.
20 dkg vaj,
10 dkg cukor,
10 dkg nádcukor,
2 db tojás,
20 dkg liszt,
fél csomag sütőpor,
1 tk. vanília aroma,
1 tk. kardamom,
3-4 db körte.
A vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd belekeverjük a tojásokat, a vaníliát, és a kardamomot. Végül mehet bele a liszt és a sütőpor. A körtéket meghámozzuk, felkockázzuk és óvatosan a tésztába forgatjuk. Egy gyümölcskenyér formát kivajazunk, lisztezzük és belesimítjuk a tésztát.
A sütőt 170 fokra előmelegítjük és kb. 1 óráig sütjük a gyümölcskenyeret. A formában hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése