![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhBm4FoUjq-lTEINRMut6wIjfo0Mjf5HGqbpiVTxSP5Oq3hqtH3j8bc0DWcmxsFcfXMpVb3wBtT73RPuuL46oYCm2IJmXUp-mdKdnLH-WezmISL7Y6_viksI941gLKnCvtUBX08eXkwYWuy/s280/K%25C3%25A9p+077.jpg)
Hozzávalók:
15 dkg mézeskalács,
3 db tojás,
6 dkg cukor,
2-3 ek. rum vagy aroma,
1 és fél dl habtejszín.
A mézeskalácsokat mozsárban durvára összetörjük. A tojásfehérjékből a cukor felével kemény habot verünk. A tojássárgájákat a cukor másik felével és a rumaromával összedolgozzuk. A hideg tejszínből habot verünk. A tojásfehérjehabot óvatosan összekeverjük a tojássárgájás habbal, ezután mehet bele az összetört mézeskalács, és végül a tejszínhab.
Tetszés szerinti tálba beleöntjük a krémet, és egy éjszakára mélyhűtőbe tesszük. Tálalás előtt negyed órával kivesszük a fagyasztóból, és fagyikanál segítségével pohárkákba adagoljuk, mézeskaláccsal díszítjük. Ha egyben akarjuk kiborítani a formából, béleljük ki a formát folpakkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése