Őszintén szólva az elmúlt napokban készült karfiolos ételek közül ez volt a legmacerásabb, de a végeredmény kárpótolt a sok munkáért. Mindenképpen ráérősebb hétvégékre ajánlom, nem sietős hétköznap estékre.
Hozzávalók:
1 fej karfiol,
2 nagyobb db répa,
8 sz. csirkemell,
1 kisebb póréhagyma,
10 dkg trappista sajt,
10 dkg fetasajt,
1,5 dl tejszín,
1 nagy pohár tejföl,
só, bors.
A megmosott karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben majdnem puhára főzzük. A megpucolt répát felkarikázzunk, és szintén sós vízben félpuhára főzzük. (Nem tanácsos együtt főzni a kettőt, mert a répa megfesti a karfiolt.) A csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk, és kevés, forró olajon pár perc alatt megkapatjuk. A megmaradt olajon megpirítjuk a felszeletelt pórét, majd mérsékelt tűzön kb. 5 percig pároljuk. Ekkor beleöntjük a tejszínt, a reszelt sajtot, belemorzsoltjuk a fetát, végül mehet bele a tejfölt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és jól összeforraljuk az egészet.
Egy tepsibe halmozzuk a zöldségeket, rápakoljuk a hús szeleteket, majd az egészet bevonjuk a sajtos-tejfölös mártással. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt pirosra sütjük.
lebron 16
VálaszTörléssupreme
jordan sneakers
curry shoes
kobe 11
kyrie irving shoes
lebron james shoes
nike sb dunks
cheap jordans
cheap jordans