2011. október 3., hétfő

Cserépedényben sült fokhagymás pulykacomb és burgonya

Cserépedényben főzni jó! Legalábbis én nagyon szeretek. Általában hétvégén kerül sor egy-egy ilyen alkalomra. Szeretem, hogy a hús és köret szépen megférnek egymás mellett a sütőben, és nem igényelnek állandó felügyeletet. Amíg süldögélnek, nyugodtan tudom gyakorolni a gyerekkel a fekvő és álló egyeneseket, házikókat, kampókat:)


Hozzávalók:

2 db kicsontozott pulykacomb,

1 kg burgonya,

3-4 gerezd fokhagyma,

1 dl olívaolaj.

1 kk. bors,

só.


A pulykacombokat és a felkockázott burgonyát a tálban tetszés szerint elrendezzük. Nálam most középre kerültek a husik és a két szélre a burgonya. Az olívaolajat kikeverjük a péppé zúzott fokhagymával, borssal, sóval, és bőven meglocsoljuk vele a tál tartalmát, ügyelve arra, hogy mindenhová jusson a fűszeres olajból. A tálat lefedve 200 fokos sütőben toljuk kb. más fél órára. Vigyázat, ha levesszük a tál tetejét, mennyei fokhagyma illat lengi be a lakást!













4 megjegyzés: