Szeretem a cserépedényeket. Különösen a Pataki kerámia mázas Európa tálát, mert ezt előre beáztatni sem kell. Szépen belepakolunk mindent, amit szeretnénk, és már mehet is a sütőbe. Köret és hús kiválóan megférnek egymás mellett, mint a tegnapi vacsoránk is mutatja.
Hozzávalók:
2 db kisebb pulyka felsőcomb filé,
fél kg újburgonya,
fél kg vegyes zöldségköret,
1 fej vöröshagyma,
só, bors.
A tál közepére helyezzük a besózott, beborsozott pulyka combokat. Egyik oldalára kerül a megsózott újburgonya, a másik oldalára a vegyes zöldségköret. A tetejüket megszórjuk a felkarikázott hagymával. A tálat lefedve 200 fokos sütőben kb. 1 óra alatt megsül. Ezután levesszük a tetejét, és pár percre visszatesszük pirulni.
Én is imádom azt a tálat,na meg amit készítettél azt is imádnám:-)
VálaszTörlésImádnivaló összeállítás
VálaszTörlésDitta, jó ízlésed van:)
VálaszTörlésBianka, köszi!
Én is kinéztem ezt az Európa tálat, már jó ideje szemezgetek vele. Köszi, hogy recept-tippet is kapok itt nálad hozzá! Guszta ez a husika. :)
VálaszTörlésPixie Pie, nem fogsz csalódni a tálban, nálunk eddig kíválóan szerepelt:)
VálaszTörlés