A ballagásról megérkezve már mindenki nagyon éhes és még inkább szomjas volt. A kitikkadt csapat először is tortilla chipset mártogatott kétféle kencébe. Ezekkel csillapítottuk éhségünket, amíg a főfogás, a grillezett husik elkészültek. A fehér babos krém volt az egyik verzió, kellemesen krémes, lágy ízvilágú kence.
Hozzávalók:
1 doboz fehér bab konzerv,
1 csokor újhagyma,
fél húsleves kocka,
só, bors,
kakukkfű,
0,5 dl olívaolaj.
A karikára vágott újhagymát kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a lecsöpögtetett babot. Kevés vízzel felöntjük, belemorzsolunk a húsleves kockát, egyet forralunk rajta, majd lassú tűzön kb. 5 percig fűzzük. Ezt követően hozzáadjuk a felaprított kakukkfüvet, felerősítjük a lángot és elforraljuk a főző levet. Hozzáadjuk az olívaolajat, és botmixerrel pürésítjük az egészet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Nagyon finom volt
VálaszTörlésBiztos finom volt.
VálaszTörlésNagyon fincsi lehet szeretjük az ilyen kencéket nagyon.
VálaszTörlésLányok, tényleg fini volt:)
VálaszTörlés